Gouden Wijnen

Zoete witte wijn … in Nederland hebben we liever een frisse droge witte. Hip is het niet, we associëren het vooral met oude dametjes en ‘doet u er maar twee ijsklontjes in’. Maar niets is minder waar!

Want Gouden Wijnen moet je ontdekken! Wij kenden ze ook niet goed. Tot we in de Dordogne verrast werden door de heerlijke smaken van zoete witte wijn. En inmiddels zijn we hooked!

Ben je ook een liefhebber van wijn en ontdek je graag nieuwe smaken?

Golden girls Bronwyn en Laura vertellen je er hier alles over. Wil je meer weten, een proeverij meemaken of gouden wijn in je restaurant op de kaart zetten? 

Waarom is het lekker?

Gouden wijnen krijgen hun geweldige kleur en rijke smaken door de late oogst en de manier van vinificatie. Je zou denken dat de zoetigheid overheerst, maar de mooiste gouden wijnen hebben naast de typische aroma’s van tropisch fruit en honing ook een interessante frisdroge afdronk. Wil je meer weten over de smaken van gouden wijnen? Lees hier meer.

Waar drink je dat nou bij?

Gouden wijn … in Nederland kennen we het vooral als dessertwijn, maar in andere landen denken ze daar anders over. Het zijn rijke wijnen met een lange nasmaak die perfect combineren met superhartige smaken zoals blauwe kaas, een sappige pekingeend en gekruide worst. Perfect dus voor een aperitief. Check hier onze gouden recepten!

Wil je het ook proberen?

Gouden wijnen… de kleur, de geur, de smaak, we love it!! We willen jou ook