Hug a Monbazillac

We ♥

gouden wijnen

Gouden wijnen zijn de moeite van het ontdekken waard! Wij werden in de Dordogne verrast door de heerlijke smaken van zoete witte wijn. En inmiddels zijn we hooked!

Wil je meer weten, een proeverij doen of gouden wijn in je restaurant op de kaart zetten? We horen graag van je!

Bronwyn May

Bronwyn May

Fijnproever / SDEN 4

Mijn liefde voor wijn is al vroeg begonnen, dat kreeg ik van mijn ouders mee. Later heb ik druiven geplukt in de Beaujolais; mijn passie voor wijn was niet meer te stoppen. Na een carrière in het bedrijfsleven heb ik mijn wijnbrevet gehaald en ik heb nun bijna mijn opleiding tot Vinoloog aan de Wijnacademie (SDEN-4) afgerond. Hoewel gouden wijn voor velen een desert wijn is, voor mij behoort het tot mijn favoriet aperitief.

laura wille

Laura Wille

Wijngaardwerker / WSET 3

Ik was zes toen ik voor het eerst van mijn Franse opa een glaasje rood kreeg, aangelengd met water. Wijn proeven hoorde bij onze Franse familie tradities. Onlangs woonde ik in een paar jaar in de Dordogne en werkte ik in een wijngaard in Monbazillac. Daar heb ik het voor het eerst het wijnmaakproces leren kennen. En de waarzinnige smaak van zoete witte wijn ontdekt. Samen met Bronwyn laat ik die jou ook graag proeven!

Waarom is het lekker?

Gouden wijnen krijgen hun geweldige kleur en rijke smaken door de late oogst en de manier van vinificatie. Je zou denken dat de zoetigheid overheerst, maar de mooiste gouden wijnen hebben naast de typische aroma’s van tropisch fruit en honing ook een interessante frisdroge afdronk. Wil je meer weten over de smaken van gouden wijnen? Lees hier meer.

Waar drink je dat nou bij?

Gouden wijn … in Nederland kennen we het vooral als dessertwijn, maar in andere landen denken ze daar anders over. Het zijn rijke wijnen met een lange nasmaak die perfect combineren met superhartige smaken zoals blauwe kaas, een sappige pekingeend en gekruide worst. Perfect dus voor een aperitief. Check hier onze gouden recepten!

Wil je het ook proberen?

Gouden wijnen… de kleur, de geur, de smaak, we love it!! We willen jou ook