Gouden wijn in Monbazillac

We ♥

gouden wijnen

Gouden wijnen zijn de moeite van het ontdekken waard! Wij werden in de Dordogne verrast door de heerlijke smaken van zoete witte wijn. En inmiddels zijn we hooked!

Wil je meer weten, een proeverij meemaken of gouden wijn in je restaurant op de kaart zetten? We horen graag van je!

Bronwyn May

Bronwyn May

Fijnproever / SDEN 4

Mijn liefde voor wijn is al vroeg begonnen, dat kreeg ik van mijn ouders mee. Later heb ik druiven geplukt in de Beaujolais; mijn passie voor wijn was niet meer te stoppen. Na een carrière in het bedrijfsleven heb ik mijn wijnbrevet gehaald en ik heb nun bijna mijn opleiding tot Vinoloog aan de Wijnacademie (SDEN-4) afgerond. Hoewel gouden wijn voor velen een desert wijn is, voor mij behoort het tot mijn favoriet aperitief.

laura wille

Laura Wille

Wijngaardwerker / WSET 3

Ik was zes toen ik voor het eerst van mijn Franse opa een glaasje rood kreeg, aangelengd met water. Wijn proeven hoorde bij onze Franse familie tradities. Onlangs woonde ik in een paar jaar in de Dordogne en werkte ik in een wijngaard in Monbazillac. Daar heb ik het voor het eerst het wijnmaakproces leren kennen. En de waarzinnige smaak van zoete witte wijn ontdekt. Samen met Bronwyn laat ik die jou ook graag proeven!