Over Gouden Wijnen

Gouden wijnen moet je ontdekken! Wij kenden ze ook niet goed. Tot we in de Dordogne verrast werden door de heerlijke smaken van zoete witte wijn. En inmiddels zijn we hooked!

In Nederland kennen we het vooral als dessertwijn, maar in Frankrijk denken ze daar anders over. Het zijn rijke wijnen met een lange nasmaak die perfect combineren met superhartige smaken zoals blauwe kaas, een sappige pekingeend en gekruide worst. Perfect dus voor een aperitief.

Ben je ook een liefhebber van wijn en ontdek je graag nieuwe smaken? Golden girls Bronwyn en Laura vertellen je er hier alles over. Wil je meer weten, een proeverij meemaken of gouden wijn in je restaurant op de kaart zetten? We horen graag van je!

Bronwyn May

Bronwyn May

Fijnproever / SDEN 3

Ik was klein toen ik met Kerst een borrelglas met wijn bij het Kerst diner kreeg. Toen was mijn liefde voor wijn begonnen. Later, heb ik druiven geplukt in de Beaujolais; mijn passie voor wijn was niet meer te stoppen. Na een lange carrière in het bedrijfsleven heb ik mijn wijnbrevet gehaald en volg nu de opleiding tot Vinoloog aan de Wijnacademie (SDEN-4). Hoewel gouden wijn voor velen een desert wijn is, voor mij behoort het tot mijn favoriet aperitief.

Laura Wille

Laura Wille

Wijnwerker / WSET 2

Ik was zes toen ik voor het eerst van mijn Franse opa een glaasje rood kreeg, aangelengd met water. Dus wijn drinken heb ik al vroeg geleerd. Nu werk ik sinds 2018 in een wijngaard in Monbazillac, en heb ik ook de passie van het wijnmaken ontdekt. En vooral de smaak van gouden wijn!