Gouden wijnmaker

Chateau Kalian

Chateau Kalian in Monbazillac (Dordogne) maakt fantastische biologische kwaliteitswijnen die geproduceerd worden met veel respect voor de wijnstok en de natuur. Gouden wijn dus!

Wijngaard van Kalian

Anne en Alain Griaud kochten in 1992 dit wijndomein in de Monbazillac regio. De naam is een samenvoeging van de voornamen van zoon Kilian en dochter Katell. Beide kinderen volgden de passie van hun ouders om mooie wijnen te maken: Kilian neemt na zijn oenologie studie aan de universiteit van Bordeaux in 2007 de wijngaard over van zijn ouders en Katell woont in Virginia waar zij ook een wijngaard runt.

Het familiebedrijf met bijna 11 hectare aan wijngaard staat voor kwalitatieve wijnen die met veel respect voor de natuur gemaakt worden. Sinds 2007 is het domein biologisch gecertificeerd, als een van de eersten in Monbazillac.

Appellations

AOC Bergerac
– rood (zonder sulfiet)
Рros̩
– droge witte (2 soorten)

AOC Monbazillac
– zoete witte (diverse jaren)

Druivensoorten


Semillon
Sauvignon blanc
Muscadelle
Merlot
Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc

Hectare

Flessen per jaar

%

biologisch

druivensoorten

KALIAN GOES AMSTERDAM

Kilian Griaud heeft een enorme passie om heerlijke wijnen van hoge kwaliteit te maken, als het kan – en dat kan! – zonder sulfiet.

Wij hebben al zijn wijnen geproefd. Stuk voor stuk vinden we ze ieder jaar weer superstrak, mooi in balans en vooral heerlijk. Niet alleen de Monbazillac, maar ook zijn rode en droge witte wijnen.

Sinds 2020 importeren we de de wijnen van chateau Kalian naar Nederland. Je kunt ze kopen bij La Branche >>> en bij Gusto Wines >>> in Amsterdam.

Laura Wille en Kilian Griaud